تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز که نیم فصل اول رقابت های لیگ برتر را با قهرمانی پشت سر گذاشت، در آغاز نیم فصل دوم این مسابقات، با یک شکست ۳ بر ۲ مقابل فولاد و یک پیروزی ۲ بر یک مقابل ذوب آهن اصفهان، با قرارگیری در رده ی سوم جدول به تعطیلات طولانی مدت لیگ […]

تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز که نیم فصل اول رقابت های لیگ برتر را با قهرمانی پشت سر گذاشت، در آغاز نیم فصل دوم این مسابقات، با یک شکست ۳ بر ۲ مقابل فولاد و یک پیروزی ۲ بر یک مقابل ذوب آهن اصفهان، با قرارگیری در رده ی سوم جدول به تعطیلات طولانی مدت لیگ برتر رفت.

 تراکتورسازان که هم اکنون با ۳۱ امتیاز، نفت و سپاهان ۳۳ امتیازی در جایگاه سوم قرار دارد، بازی های سختی در ادامه ی لیگ برتر و البته لیگ قهرمانان آسیا دارند.

 شاگردان رسول خطیبی که پس از حذف در جام حذفی، اکنون در دو جبهه ی دشوار لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا خواهند جنگید، نیاز زیادی به تقویت تیمشان در فصل نقل و انتقالات نیم فصل داشتند تا با ترمیم نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خود، پای در ادامه ی رقابت های حساس لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا بگذارند.

 با نگاهی به عملکرد تراکتورسازان در نقل و انتقالات، می توان این تیم را یکی از موفق ترین تیم های جذب بازیکن عنوان کرد. جایی که این باشگاه بدون مدیرعامل، موفق شد مهرداد بایرامی، گلزن جوان و آینده دار گسترش فولاد را در وهله ی اول جذب کند و حتی این بازیکن در دومین حضور خود در ترکیب تراکتورسازان، پایش به گلزنی باز شد تا نوید روزهای خوش را در این تیم بدهد.

 اما خط دروازه ی تراکتورسازان که با حواشی زیادی روبرو بود، در مهلت نقل و انتقالات تغییرات عجیب زیادی به خود دید. عیسی اندوی که خاطرات خوبی از حضور خود در ایران و در تیم ذوب آهن به جای گذاشته بود، می تواند مهره ی خوب و مطمئنی در درون دروازه ی تراکتورسازی محسوب شود، البته به شرطی که از همان اندوی زمان ذوب آهن فاصله نگرفته باشد!

 از سویی در حالی که پس از اشتباهات مکرر حامد لک، وی مورد غضب رسول خطیبی قرار گرفت و از این تیم کنار گذاشته شد، در آخرین روز مهلت نقل و انتقالات، در تصمیمی عجیب و غیرمنتظره در تیم ماندنی شد و داود نوشی صوفیانی از این تیم جدا و راهی گسترش فولاد شد تا اینگونه معادله ی دروازه ی سرخپوشان تبریزی حل شود.

 علاوه بر عیسی اندوی، رادامس مارتینز، یک خارجی دیگری بود که در فصل نقل و انتقالات نیم فصل به جمع تراکتورسازان اضافه شد. برزیلی خوش استیلی که تعریف و تمجیدهای لوسیانو ادینهو از وی، نوید حضور یک بازیکن تأثیرگذار برزیلی دیگر را در ترکیب این فصل سرخپوشان می دهد.

 رسول خطیبی در مهلت نقل و انتقالات نیم فصل، از ترمیم نقاط ضعف دفاعی خود نیز غافل نشد و مهدی قریشی را که اعتقاد زیادی به وی دارد و از زمان حضور در گسترش فولاد، این بازیکن بومی را می شناسد، به خط دفاعی تراکتورسازی اضافه کرد تا بلکه اشتباهات نیم فصل اول خط دفاعی این تیم پوشش داده شود.

 اما پرسروصداترین جابجایی نیم فصل لیگ ایران نیز به نام تراکتورسازی ثبت شد و آندرانیک تیموریان با حضور در تبریز، به عنوان صید بزرگ نقل و انتقالات نیم فصل لقب گرفت. این بازیکن که مهره ی ارزشمند و نقطه قوت تیم در میانه ی میدان می تواند باشد، پس از اختلاف با تیم استقلال از تیم های مختلفی پیشنهاد دریافت کرد و در نهایت تراکتوری ها توانستند وی را برای حضور در تیمشان متقاعد کنند و وی، سرانجام بار دیگر به تبریز بازگشت تا شاگرد همبازی خود در جام جهانی ۲۰۰۶ شود.

 از سویی دیگر نیز، هنوز تکلیف حضور سه بازیکن سرباز در بازی های لیگ برتر که از مدت ها قبل در تمرینات تراکتورسازان حضور داشتند، مشخص نشده و علی حمودی، سینا عشوری و شجاع خلیل زاده، هنوز نمی توانند تراکتورسازان را در بازی های لیگ برتر همراهی کنند. هر چند که شجاع خلیل زاده از سوی سازمان نظام وظیفه با بخشش مواجه شده، اما هنوز اجازه ی حضور وی در بازی های لیگ برتر صادر نشده است.

 با این حال، تراکتورسازان کمترین خروجی را نیز در فصل نقل و انتقالات نیم فصل داشتند و با جدایی احمد آل نعمه و پیوستنش به فولاد و همچنین خروج دیتمار بیکای و داود نوشی صوفیانی، یکی از کم تلفات ترین تیم های لیگ برتری لقب گرفت و با نگاهی کلی به عملکرد این تیم در فصل نقل و انتقالات، تراکتورسازی کارنامه ی قبولی را در این زمینه می گیرد و حال باید منتظر شروع دوباره ی پیکارهای سخت در لیگ برتر و البته، لیگ قهرمانان آسیا ماند و دید که این مهره ها در عمل چگونه برای تراکتورسازان کار می کنند.

 یادداشت از: فرشید رئوفی