هیات دولت جمهوری آذربایجان تصمیم گرفت با توجه به کاهش موارد ابتلا به ویروس کرونا و واکسینه شدن تعداد قابل توجهی از شهروندان این کشور، آموزش حضوری در سال تحصیلی را از سر گیرد.

این  تصمیم هیات دولت جمهوری آذربایجان در چارچوب لغو برخی محدودیت های رژیم قرنطینه به کار گرفته شده در رابطه با همه گیری کووید -۱۹ ، اتخاذ شده است .

با وجود این  که سال تحصیلی جدید در جمهوری آذربایجان همه ساله  از ۱۵ سپتامبر ( ۲۴ شهریور) آغاز می شود ولی در سال جاری بنا به تصمیم هیات دولت جمهوری آذربایجان ، مدارس در سراسر این کشور فعالیت خود را با آموزش حضوری از ۲۲ سپتامبر ( ۳۱ شهریور ماه ) آغاز کردند.

  همچنین طبق تصمیم  هیات دولت جمهوری آذربایجان دانشگاهها و دیگر مراکز آموزشی این کشور فعالیت خود را از ۲۹ سپتامبر (  ۷ مهر ماه )   به صورت حضوری از سر می گیرند .

  این در حالی است که بر اساس دستورالعمل های بهداشتی، اساتید و معلمان و دیگر پرسنل مدارس و دانشگاهها بدون ایمنی سازی ( واکسیناسیون ) مجاز به حضور در اماکن آموزشی نیستند و همچنین استفاده از ماسک در مراکز آموزشی اجباری می باشد .

  در قالب مقابله با همه گیری ویروس کرونا، ایمن سازی شهروندان جمهوری آذربایجان از ۱۸ ژانویه (برابر ۲۹ دی ماه) گذشته ادامه دارد و در نخستین مرحله، شهروندان بالای سن ۶۵ سال این کشور واکسینه  شدند. 

  همچنین از ۱۰ می (۲۰  اردیبهشت ماه) ایمن سازی شهروندان بالای ۱۸ سال برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا در سراسر جمهوری آذربایجان با جمعیت ۱۰ میلیون نفر  آغاز شده است .

برای واکسیانسیون شهروندان در جمهوری آذربایجان بیشتر از واکسن‌های چینی «سینوواک» (Sinovac) استفاده می‌شود و بر همین اساس با این شرکت قرارداد دریافت ۴ میلیون دز واکسن امضا شده است.

  همچنین برای مقابله با بیماری کووید -۱۹ از واکسن‌های «اسپوتنیک وی» ساخت روسیه  و نیز «آسترازنکا»   و “فایزر بیون تک” در جمهوری آذربایجان استفاده می‌شود .

  به گزارش منابع رسمی جمهوری آذربایجان تاکنون هشت میلیون  و ۲۹۳ هزار و  ۵۹۰ دز واکسن برای واکسیناسیون شهروندان استفاده  شده است که از این تعداد چهار میلیون و ۷۰۰ هزار و ۹۶ نفر دز اول و ۳ میلیون  و ۵۹۳ هزار و ۴۹۴ نفر نیز دو دوز واکسن را دریافت کرده اند  .

    در جمهوری آذربایجان همچون  دیگر کشورها ، شیوع ویروس کرونا از بدو بروز آن تا به حال روندهای صعودی و نزولی داشته است که دولت بر اساس آن در چند مرحله در اعمال محدویت های قرنطینه ای تجدید نظر کرده است .

  موارد ابتلای روزانه در جمهوری آذربایجان اگر چه  در ماههای آبان و آذر سال گذشته نزدیک به پنج هزار نفر می رسید ولی این شاخص در دی و بهمن ماه کاهش قابل توجه داشته  و به ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر در روز رسید به طوری که دولت باکو تصمیم گرفت برخی محدودیت های رژیم قرنطینه ای را لغو کند.

  این در حالی است که در پی شناسایی ویروس دلتا  در اواخر تیر ماه سال جاری در جمهوری آذربایجان موارد ابتلای روزانه  به ویروس کرونا در مقایسه با ماههای قبلی دوباره روند صعودی داشته و  به چهار هزار نفر رسید و  همچنین  شاخص مرگ از ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان به ۳۰ الی۴۰ نفر  در روز رسید.

  با این حال در دو هفته اخیر موارد ابتلای روزانه به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان کاهش قابل توجهی داشته است و بر اساس گزارش ستاد عملیاتی هیات دولتی در ۲۴ روز اخیر یک هزار و ۹۹ نفر به این ویروس مبتلا شدند که ۱۸ نفر از آنها جان خود را از دست دادند .

  به  گزارش ستاد عملیاتی هیات دولت جمهوری آذربایجان برای مقابله با  کووید  -۱۹ ،  در مجموع ۴۷۹  هزار و ۸۱۴  مورد ابتلا به ویروس کونا در این کشور به ثبت رسیده است  که ۴۴۹ هزار و ۴۷ نفر از آنها درمان شده و شش هزار و ۴۳۳ نفر جان باخته اند  و در حال حاضر درمان ۲۴ هزار و ۳۳۴ نفر نیز ادامه دارد .

  به گزارش منابع رسمی جمهوری آذربایجان بیش از ۵۴ درصد موارد ابتلای به ویروس کرونا در باکو و نیز بیش از ۱۳ درصد در مناطق حومه پایتخت این  کشور ، ۱۱.۸  درصد در مناطق مرکزی ، ۶.۹ درصد در گنجه دومین شهر بزرگ و چند شهرستان حومه آن به ثبت رسیده است.

  پایین ترین موارد ابتلای به کووید-۱۹ با شاخص ۰.۰۶ درصد در جمهوری خودمختار نخجوان به  ثبت رسیده است .  

 در جمهوری آذربایجان نیز مانند سایر کشورها در دوره صعودی شاخص ابتلا به ویروس کرونا  کلیه مراکز آموزشی ، به صورت مجازی کلاس های خود را تشکیل دادند.