مناظره "الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان و "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ، حکایت از اختلاف نظر جدی باکو و ایروان برای حل مسالمت آمیز مناقشه «قره باغ» دارد.

این مناظره ۴۵ دقیقه ای رییس جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان که با اتهامات متقابل همراه بود، با حضور مقامات  هر دو کشور و نیز کارشناسانی از دیگر کشورها برگزار شد .

علی اف در سخنانی با اشاره به این که قره  باغ منطقه تاریخی جمهوری آذربایجان است، گفت: حل مناقشه قره یاغ فقط در قالب تامین تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان امکان پذیر است .

به گفته علی اف، مجامع بین المللی باید ارمنستان را تحت فشار قرار دهند تا این کشور به ادامه اشغال بخشی از سرزمینهای جمهوری آذربایجان پایان دهد .

رییس جمهوری آذربایجان در پاسخ به سووالی گفت که مذاکرات صلح اگر چه نتیجه نداشته باشد ، جمهوری آذربایجان از حقوق حقه برای آزادسازی سرزمینهای خود  اقدام می کند .

نخست وزیر ارمنستان نیز در این مناظره گفت که قره باغ ربطی به تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان ندارد و در خصوص راه حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ ابراز امیدواری کرد .

پاشینیان ابراز عقیده کرد که حل مناقشه باید قابل قبول برای سه طرف ارمنستان ، جمهوری آذربایجان و قره باغ باشد ، در عین حال راه حل نظامی را مردود دانست .

 وی از علی اف خواست تا مذاکرات مستقیم با ارامنه قره باغ انجام دهد که رییس جمهوری آذربایجان نیز گفت که با خروج نیروهای ارمنستان از قره باغ و پایان یافتن اشغال بخشی از سرزمینهای جمهوری آذربایجان، باکو بلافاصله مذاکرات با ارامنه قره باغ را آغاز می کند .

رییس جمهوری آذربایجان همچنین سخنان نخست وزیر ارمنستان مبنی بر این که منطقه قره باغ کوهستانی یکی از طرف های مناقشه قره باغ است را رد کرد و گفت: ارمنستان و جمهوری آذربایجان طرفین مناقشه قره باغ و جوامع ارمنی و آذری این منطقه نیز طرفه های ذی نفع هستند که این مهم در اسناد گروه میانجی «مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ، انعکاس یافته است .

علی اف در پاسخ به سووالی در باره راه حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ تاکید کرد که حل این مناقشه در چند مرحله از جمله خروج نیروهای ارمنستان از منطقه، برقراری روابط عادی میان طرفین مناقشه و در مرحله بعدی تعیین موقعیت سیاسی و حقوقی منطقه قره باغ کوهستانی امکان پذیر می باشد .