گزارش توران حاکیست؛ علی تهمن در گفتگویی اختصاصی با اظهار به اینکه استقلال انجمن ایفاگران موسیقی خواهد توانست بخشی از بار بروکراسی اداری نهادهای مربوطه را بکاهد ؛ افزود : سپردن کار فرهنگی و هنری به اهل فرهنگ و هنرمندان از وعده‌هایی است که دکتر حسن روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۹۲ به شکل‌های […]

گزارش توران حاکیست؛ علی تهمن در گفتگویی اختصاصی با اظهار به اینکه استقلال انجمن ایفاگران موسیقی خواهد توانست بخشی از بار بروکراسی اداری نهادهای مربوطه را بکاهد ؛ افزود : سپردن کار فرهنگی و هنری به اهل فرهنگ و هنرمندان از وعده‌هایی است که دکتر حسن روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۹۲ به شکل‌های گوناگون مطرح کرده و پس از پیروزی در انتخابات نیز بر آن تاکید داشته است.

IMG_2439
وی با اشاره به اینکه اصنافی همچون وانت داران و آرایشگران و… دارای اتحادیه هستند و فعالین آن حوزه برای اخذ پروانه کسب به اتحادیه خود مراجعه می کنند ؛ ادامه داد : چرا اعطای مجوز فعالیت و برگزاری کنسرت ها با لحاظ نظر مسئولین ، توسط انجمن صنفی صورت نگیرد؟
تهمن با انتقاد از وضعیت موجود ، گفت : بارها دیده شده، هنرمندان ما برای پوستر و چیزهای خیلی جزئی مشکلات عدیده ای دارند که اصلا برازنده شان ایفاگران موسیقی ما نیست چرا که می توان با ایجاد ساز وکارهای مناسب موجبات تسهیل فعالیت آنان را فراهم نمود.
وی شعار زدگی را از دیگر دغدغه های ایفاگران موسیقی استان دانسته و خاطرنشان ساخت : اخیراً فرماندار محترم تبریز جناب آقای دکتر شهرتی فر در بازدید از مجموعه تئاتر شهر اعلام کرده اند که « ما اولین‌هائیم و خود را با این سخنان گول زده‌ایم و در بسیاری از زمینه‌ها عقب مانده‌ایم و حتی در کل شاخص‌ها در بین تمام شهرها تقریبا در رده ششم قرار داریم و در حال حاضر هم از برخی شهرهای کوچک هم عقب مانده‌ایم و این وضعیت به هیچ عنوان مناسب تبریز نیست.» که در این مورد باید به ایشان بگویم وضعیت موسیقی استان ما در حد دهم کشوری هم نیست!
تهمن افزود: نزدیک به ۱ هزار گروه موسیقی بدون پروانه در استان در حال فعالیت هستند که با حمایت از آنان می توان زمینه را برای معرفی و فعالیت قانونی فراهم ساخت و در عین حال با عضویت در انجمن بستر را برای شکوفایی استعدادهای جدید موسیقی استان آماده تر نمود.
او در پاسخ به اینکه چرا استقبال از موسیقی محلی آذربایجان در حال کاهش و افول است ، گفت : موسیقی غنی آذربایجانی ما در ابتدایی ترین مسائل از جمله محل برای فعالیت با مشکل مواجه است و افراد توانسته اند با امکانات خودشان در این حوزه به موفقیت نائل آیند اما این مورد برای بیشتر فعالین این صنف چنین نیست.
بهره گیری از ظرفیت های موسیقی در مقابله با تهاجم فرهنگی
وی ادامه داد : حمایت از موسیقی عاشقی و مقامی خواهد توانست جامعه را بیش از پیش در برابر هجمه موسیقی غربی واکسینه کند.
تهمن با بیان انتظارات خود از سازمان میراث فرهنگی ، اظهار داشت : یکی از بخشی های اصلی میراث فرهنگی آذربایجان ؛ موسیقی این محل است . حداقل کمکی که این سازمان می تواند در این حوزه انجام دهد ، در اختیار گذاشتن مکان مناسب برای فعالین این حوزه است که در صورت تحقق این امر مهم ، شاهد بالندگی موسیقی استان خواهیم بود.
این فعال ایفاگر موسیقی در بخش دیگری از این گفتگو، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن صنفی ایفاگران موسیقی را دو بازوی مهم برای تعالی موسیقی در آذربایجان دانسته و خاطر نشان کرد : با شناختی که از آقای دکتر صفی پور دارم ، ایشان فردی هنر دوست هستند و در صورت همکاری با انجمن ما می شود بخشی بزرگی از بار اداری فعالین موسیقی را از دوش آن اداره خدوم برداشت .
تهمن مشکل بیمه و مسکن شاغلین این حوزه را از دیگر چالش های مهم این انجمن دانسته و یادآور شد : مسئولین در مورد تعاونی مسکن وعده های زیادی داده اند که تاکنون عملی نشده و انتظار داریم در این مورد نیز ما را تنها نگذارند.
رئیس انجمن صنفی ایفاگران موسیقی آذربایجان شرقی؛ شعرا ء ، موسیقی دانان و خطاطان و نویسندگان و … را یدک کشان فرهنگ در هر کشوری دانسته و یادآوری کرد : همچنان که جامعه انتظار دارد یک پزشک ، پزشکی خوب و قوی و عالم باشد و یک مهندس نیز در کار خود خبره باشد از یک فعال موسیقی انتظارات خیلی بیشتر می رود که وی بتواند هم ترانه سرا ، موسیقی دان کار بلد ، شاعر و دارای شخصیت تاثیر گذار و نیک باشد و این انتظارات و کمی حمایت ها فعالین این قشر را جزء مظلومین جامعه قرار داده است.
علی تهمتن در پایان ، برگزاری سمینارها ، کنگره ها ، نمایشگاه ها ، دوره های آموزشی و علمی و تخصصی و ثبت آثار هنرمندان – همکاری و تبادل افکار با ادارات ، آموزشگاه ها و کلیه موسسات هنری جهت ارتقا سطح کیفی موسیقی ، شناسایی و ثبت و ارائه کارت به گروه های هنری که در حوزه انجمن فعالیتمی نمایند را جز وظایف ماده ۴ اساسنامه انجمن دانست.
این گزارش می افزاید : انجمن ایفاگران موسیقی استان آذربایجان شرقی از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را زیر نظر اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی آغاز کرده و تاکنون توانسته بیش از ۳ هزار فعال این حوزه را که عمدتاً از مرکز استان هستند را عضو انجمن نماید که به گفته تهمن ، در صورت حمایت می شود با فعال سازی هنرمندان شهرستانی ، این رقم را به بیش از ۲۰ هزار نفر افزایش داد.
گفتنی است علی تهمتن با بیش از ۲۵ سال سابقه فعالیت در عرصه موسیقی نزد اساتیدی همچون عبدل یزدانی ، محمود شاطریان ، اکبر شریفی از ایران و اکرم محمدلی و پروفسور مهلت مسلم اف از کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان ، توانسته مهارت های لازمه را در حوزه موسیقی آذربایجانی کسب نماید.