مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز گفت: ۲۶ هکتار از چمن‌کاری سطح شهر با هدف مصرف بهینه آب حذف شد.

سیامک آسیایی روز سه شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: این اقدام در راستای سیاست‌ گذاری شهرداری تبریز مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی چمن‌کاری در سطح شهر و جایگزینی با گونه‌های درختی انجام شده است.

وی با بیان اینکه پروژه حذف چمن‌کاری ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار کرد: در این پروژه گونه‌های مختلف درختی متناسب با شرایط آب و هوایی تبریز در این مناطق کاشت شده است.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز با اشاره به همکاری همیاران سبز در نگهداشت فضای سبز شهری، گفت: این افراد علاقمند به حوزه فضای سبز بوده و در محلات و مناطق تبریز فعال هستند و بازدیدهای مستمر از فضای سبز شهری انجام می دهند.

آسیایی، ادامه داد: این افراد اطلاع رسانی لازم در خصوص وضعیت فضاهای سبز شهری و نحوه نگهداشت آن ها را به کارشناسان سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز ارایه می‌کنند.

وی با اشاره به کاشت بذر بیش از ۲.۵ میلیون بوته گل نشایی با تنوع ۲۵ گونه برای سال آتی با تجهیز و راه‌اندازی مراکز تولید گلخانه‌ای مناطق دهگانه شهرداری تبریز، یادآور شد: در راستای رفع نیازهای گونه‌ای حوزه فضای سبز تبریز در سال ۱۴۰۳ به ویژه برای مرحله دوم کاشت سال، با تمهیدات انجام شده و با تجهیز مراکز تولید گلخانه‌ای مناطق بذرهای مرغوب از نوع F۱ تهیه و در این مراکز کاشت می‌شود.

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری تبریز گفت: گونه‌های مورد نیاز هر منطقه در مرحله کاشت بذرها لحاظ و تنوع کشت بر حسب اقلیم خاک و آب مناطق انجام می شود.

آسیایی، افزود: بر حسب تجارب سالیان گذشته و با لحاظ شرایط آب و هوایی و نیز سازگاری گونه‌ها در هر منطقه، نوع بذرها مشخص و نسبت به تولید انبوه گل‎‌های فصلی به تعداد مورد نیاز اقدام می‌شود.

وی اظهار کرد: با توجه به زمان اندک جایگزینی گل‌های بهاری با گونه‌های فصلی تابستان و لزوم تهیه به موقع گونه‌های مورد نیاز مناطق، تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده تا به محض اتمام مرحله اول کاشت و آغاز زمان جایگزینی آنها، مرحله دوم کاشت سال با گونه‌های به عمل آمده در مراکز تولیدی مناطق آغاز شود.

آسیایی، ادامه داد: سال گذشته نیز بذر ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار بوته گل نشایی در ۲۰ نوع در مراکز تولیدی مناطق شهرداری تبریز کاشته شد.

کلانشهر تبریز دارای ۲۸۵ پارک و بوستان محلی و ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار فضای سبز است که ۳۰۰ هتکار از فضای سبز این شهر به چمن کاری اختصاص دارد.

سرانه کمی فضای سبز تبریز شامل تمامی فضاهای سبز در اختیار شهرداری حدود ۱۶ مترمربع است در حالی که بر اساس استاندارد باید ۲۵ مترمربع باشد.

سرانه کیفی فضای سبز تبریز شامل پارک ها نیز حدود ۴.۷ مترمربع است که در شرایط استاندارد این سرانه حدود ۱۵ مترمربع است.