معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل گفت: استان اردبیل به لحاظ داشتن طولانی‌ترین مرز مشترک خاکی با جمهوری آذربایجان به عنوان استان معین جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی با این کشور اتتخاب شده است.

ارژنگ عزیزی روز سه‌شنبه بیان کرد: با توجه  به علائق  مشترک با جمهوری آذربایجان، همچنین رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل به عنوان رئیس اتاق مشترک جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان منصوب شده و به همین دلیل نقش استان اردبیل در بازسازی منطقه قره‌باغ بسیار برجسته خواهد بود.

وی با بیان اینکه دولت آذربایجان برای بازسازی قره‌باغ مصمم و جدی است، افزود: باکو طی یک برنامه پنج ساله برای بازسازی مناطق آزاد شده قره‌باغ ۱۰ میلیارد دلار اعتبار پیش‌بینی کرده  که ۲ میلیارد دلار آن برای سال ۲۰۲۱ میلادی است.

عزیزی اظهارکرد: استان اردبیل جزو اولین استان‌های مرزی بوده  که با برگزاری جلسه ویدیوکنفرانس با سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو و همچنین دیدار استاندار و رئیس اتاق بازرگانی استان با سفیر جمهوری آذربایجان در تهران آمادگی خود را برای بازسازی مناطق آزاد شده آذربایجان اعلام کرده است.

 وی با اشاره به اینکه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اردبیل هماهنگی لازم با فعالان بخش خصوصی انجام شده است، گفت: با توجه به حضور رقبای قدری همانند ترکیه، روسیه، آلمان و ایتالیا ورود جمهوری اسلامی ایران به این رقابت نیاز به وحدت فرماندهی دارد و تشکل‌های استان‌های مرزی باید با تشکل های ملی هماهنگ باشند.

او با تاکید بر اینکه باید از هرگونه رقابت کاذب بین استان‌ها در این زمینه پیشگیری شود، گفت: مسئولیت این وحدت فرماندهی در بخش خصوصی باید با اتاق بازرگانی ایران و در بخش دولتی با وزارت امور خارجه و سفارت ایران در جمهوری آذربایجان باشد.

معاون اقتصادی استاندار اردبیل تشریح کرد: مزیت‌های جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر رقبا اشتراکات فرهنگی و زبانی، نزدیک‌ترین کشور به منطقه قره‌باغ، نیروی کار ماهر و متخصص، دانش فنی و مهندسی و تجربه موفق در مناطق جنگ‌زده و زلزله‌زده است که قابل قیاس با سایر رقبا نیست.

عزیزی گفت: به محض برداشته شدن محدودیت‌های کرونایی، بخش خصوصی استان به جمهوری آذربایجان اعزام می‌شود و در گام نخست نمایشگاه مصالح ساختمانی جمهوری اسلامی ایران به محوریت استان اردبیل در باکو برگزار خواهد شد.