آرش یوسفزاده روز پنجشنبه در گفت و گویی اظهار داشت: در حال حاضر چهار معدن منیزیت در منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو وجود دارد که پروانه بهره برداری در ۲ محدوده آن کسب شده است.
وی افزود: ذخایر ۲ محدوده معدن منیزیت منطقه آزاد ماکو بیش از سه میلیون تن بوده و منیزیم استخراج شده در این معادن از عیار متوسط ۷۸ درصدی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه عمده مصرف این ماده معدنی بهدلیل سبک بودن و داشتن خواص مکانیکی و مقاومت حرارتی مناسب در صنعت خودروسازی است، اضافه کرد: این ماده معدنی جایگزین فلزات متداول مورد استفاده مانند فولاد، چدن و آلومینیوم به شمار می رود و محدوده های دیگر این ماده معدنی استراتژیک به دلایل مشکلات محیط زیستی غیر قابل واگذاری جهت بهره برداری است.
مدیر تسهیل تولید صنایع و معادن سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو به ظرفیتهای سرمایه گذاری در حوزه معدن اشاره کرد و ادامه داد: سرمایه گذاری در زمینه سنگهای تزئینی و ساختمانی، ایجاد واحد تولیدی سنگ مصنوعی، ایجاد واحد تولید آهک هیدراته و پودر میکرونیزه کربنات کلسیم، ایجاد واحد سنگبری مدرن و پیشرفته، ایجاد واحد تولید کاغذ سنگی، ایجاد واحد تولیدی صنایع دستی با استفاده از سنگ مرمر و مرمریتهای مرغوب منطقه از ظرفیتهای سرمایه گذاری منطقه است.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستانهای ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهیالیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومتر مربع و جمعیت آن براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با نخجوان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه است.
- منبع خبر : ایرنا
Thursday, 19 September , 2024