گزارش توران حاکیست ؛ در اغلب کشورها صنعت تاکسیرانی به عنوان یک برند مطرح است که توریست های کشورهای دیگر را با اطلاعات کافی و تسلطی که به زبان خارجی دارند، به بهترین نحو ممکن هدایت می کنند، اما متاسفانه در جامعه ما به حمل و نقل مسافر توسط تاکسی نگاه همتراز آن وجود ندارد و […]

گزارش توران حاکیست ؛ در اغلب کشورها صنعت تاکسیرانی به عنوان یک برند مطرح است که توریست های کشورهای دیگر را با اطلاعات کافی و تسلطی که به زبان خارجی دارند، به بهترین نحو ممکن هدایت می کنند، اما متاسفانه در جامعه ما به حمل و نقل مسافر توسط تاکسی نگاه همتراز آن وجود ندارد و از همین رو پیشرفت در این مقوله با وقفه مواجه است.

یکی از رانندگان تاکسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هزینه کرایه مسیرها در خودرهای مدل بالا و مدل پایین یکسان است، اظهار داشت: بنده حدود چند سالی است که راننده تاکسی خودروی پیکان هستم، و به همین علت رغبتی برای تعویض خودروی خود ندارم.

داود احمدی ادامه داد: بهره تسهیلات بانکی برای تعویض خودروی تاکسی فرسوده با جدید بالا است و اکثر رانندگان رغبت زیادی برای تعویض خودروهای خود ندارند.

یکی دیگر از رانندگان تاکسی تبریزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات اصلی تعویض خودرو اظهار داشت: بنده چند ماهی است که خودروی فرسوده خود را برای اسقاط داده ام، اما هنوز موفق به تحویل خودروی جدید نشده ام.

عباس سرایی همچنین در ادامه افزود: تنها راه درآمد بنده از کار با تاکسی است، متاسفانه در این مدت از کسب درآمد بی نصیب شده ام.

تاکسی فرسوده تبریز

ضرورت اجرای طرح کلید به کلید در تبریز

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر بر ضرورت اجرای طرح کلید به کلید تاکید کرد و گفت: متاسفانه به علت وقفه ای که در تحویل خودروهای جدید ایجاد می شود، به این علت رانندگان تاکسی از اجرای طرح تعویض خودروهای فرسوده با خودروهای جدید استقبال نمی کنند و رغبتی برای این امر ندارند.

پرویز عباس زاده همچنین گفت: کرایه تاکسی های مدل بالا و مدل پایین در تبریز یکسان است و این امر باعث می شود که رانندگان تاکسی استقبالی از تعویض خودروهای فرسوده با خودروهای نو نمی کنند.

وی بالا بودن درصد تسهیلات بانکی را یکی از مهم ترین عوامل عدم رغبت رانندگان خودروهای تاکسی دانست و افزود: به علت بالا بودن نرخ وام بانکی برای خودروهای مدل بالا اکثر رانندگان تاکسی از خودروهای مدل پایین استقبال می کنند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تبریز با اشاره به آمار تاکسی های مدل بالای ۷۹ در تبریز اظهار داشت: در حال حاضر تعداد ۱۱ هزارو ۱۳۸ تاکسی در تبریز فعالیت می‌کنند که از این تعداد سه هزار و ۸۳۸ تاکسی عمری بیش از ۱۰ سال دارند.

عباس زاده همچنین در ادامه با اشاره به اینکه سهمیه تبریز برای افزوده شدن تاکسی امسال ۵۶۰ دستگاه بوده است، افزود: متاسفانه تا مرداد ماه امسال تنها دو دستگاه از این تعداد به ناوگان تاکسیرانی افزوده شده بود.

تاکسی فرسوده تبریز

وی خاطرنشان کرد: وام ۲۰۰ میلیون ریالی بانک‌های عامل برای نوسازی تاکسی‌های فرسوده و بالا بودن درصد سود این وام از جمله موانع نوسازی ناوگان تاکسبرای جذب رانندگان جدید به تاکسیرانی مواردی مثل تحصیلات حداقل دیپلم، آشنایی با زبان انگلیسی و برگزاری کلاس ‌های آموزشی را در دستور کار خود قرار خواهیم دادیرانی است که نرخ سود این وام با پیگیری‌های صورت گرفته از ۲۲ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تبریز ابراز داشت: نباید به دیده کار ضعیف به شغل راننده‌ های تاکسی نگاه کنیم و به همین منظور هم اکنون برای جذب رانندگان جدید به تاکسیرانی مواردی مثل تحصیلات حداقل دیپلم، آشنایی با زبان انگلیسی و برگزاری کلاس ‌های آموزشی را در دستور کار خود خواهیم داد.

عباس زاده ادامه داد: سهم تبریز از نوسازی خودروهای فرسوده ۵۶۰ دستگاه است که تاکنون ۱۱۰ دستگاه به رانندگان تاکسی تحویل داده شده و ۴۵۰ دستگاه دیگر نیز با همکاری بانک در ماه های آتی حل خواهد شد.

بانک ها آماده ارایه تسهیلات به رانندگان تاکسی هستند

معاون دایره اعتبارات بانک صادرات آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: اگر بحث پرداخت اقساط بانکی توسط رانندگان تاکسی حل شود و آنها به موقع اقساط خود را پرداخت کنند در این صورت بانک ها هیچ گونه مشکلی برای اعطای وام به منظور تعویض خودروهای فرسوده با خودروهای نو نخواهند داشت.

میرزا آقا سلطانی همچنین در ادامه با اشاره به مدت زمان تحویل خودروهای تاکسی نو اشاره کرد و گفت: تحویل خودروهای نو حدود دو ماه زمان می برد و اگر این مشکل از سوی عاملان این امر حل شود، رانندگان تاکسی از این طرح استقبال خواهند کرد.

ضرورت جایگزینی ناوگان حمل و نقل شهری جدید به جای فرسوده

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری کاملا مشخص است و نیاز است که با ناوگان جدید حمل و نقل شهری در تبریز باید جایگزین ناوگان فرسوده باشد تا شاهد تحولاتی در شهر باشیم.

محمد اسماعیل سعیدی اضافه کرد: رانندگان تاکسی قشر زحمتکش جامعه هستند و درآمد آنها محدود است، اگر در تحویل خودروهای جدید به جای فرسوده وقفه ادر لایحه بودجه سال ۹۴ که بررسی آن از هفته جاری آغاز می شود، اگر طرح پیشنهادی در خصوص خروج تاکسی های فرسوده باشد، بررسی خواهد شد.ی ایجاد شود، مطمئنا آنها از زمان تحویل خودرو فرسوده تا تحویل خودروی جدید تحت فشار خواهند بود.

وی ابراز داشت: متاسفانه برخی از رانندگان تاکسی مدت هاست که خودروی فرسوده خود را به اسقاط داده اند، اما هنوز خودروی جدید را تحویل نگرفته اند و ضرورت دارد که برای حمایت از این قشر خودرو جایگزین در زمان تحویل خودروی کهنه تحویل داده شود.

سعیدی همچنین در ادامه گفت: در لایحه بودجه سال ۹۴ که بررسی آن از هفته جاری آغاز می شود، اگر طرح پیشنهادی در خصوص خروج تاکسی های فرسوده باشد، بررسی خواهد شد.

برای تنفس تازه شهر از حمل و نقل درون شهری فرسوده باید طرح های تاثیرگذار اجرا و سیاست های جدیدی از سوی مسوولان و متولیان امر اعمال شود تا مشکلات و عوامل موجود راه های تنفسی شهری را قطع نکند تا رانندگان بدون دردسر بتوانند خودروهای فرسوده خود را با خودروهای نو تعویض کنند.

گزارش از زهرا ناصران – خبرگزاری مهر