در مراسمی با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهام گروه ماشین سازی تبریز به صندوق بازنشستگان فولاد ایران تحویل داده شد.

کارخانه عظیم و مادر ماشین سازی تبریز به عنوان یک کارخانه محوری با حدود ۵۰ سال قدمت سال گذشته به مبلغ ۶۸۰ میلیارد تومان به قربانعلی فرخزاد واگذار شد، اما به دلیل بازداشت وی به اتهام فروش ارز دولتی در بازار، مدیریت کارخانه توسط این شخص در هاله از ابهام قرار گرفت.

این روند ادامه داشت تا اینکه ۱۳ تیر ماه جاری با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف حل مشکلات مدیریتی کارخانه و پرسنل آن، ماشین سازی تبریز به صندوق بازنشستگی فولاد کشور واگذار شد.

بر این اساس سهام گروه ماشین سازی تبریز و مجتمع مسکونی ائل گلی که در آخر اسفند سال ۱۳۹۴ از بابت رد دیون دولتی به صندوق بازنشستگان فولاد واگذار و متعاقب آن در سال ۱۳۹۷ طی قراردادی توسط سازمان خصوصی سازی به نیابت از صندوق یاد شده به قربانعلی فرخ زاد واگذار شده بود، پس از ۱۴ ماه تجربه بخش خصوصی به صندوق بازنشستگان فولاد بازگشت.

مراسمی که امروز در محل کارخانه و با حضور هادی قره سید رومیانی معاون امور مجلس، حقوقی و استان های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیر کل نظارت بر مطالبات سازمان خصوصی سازی، مدیر عامل و مدیران اداری مالی و حقوقی صندوق بازنشستگان فولاد و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس کمسیون کارگری آذربایجان شرقی برگزار شد، قرارداد شماره ۲۱۶۰ مورخ ۲۵/‏۰۲/‏۹۷‬ سازمان خصوصی سازی با قربانعلی فرخ زاد لغو اعلام و گروه ماشین سازی تبریز ه صندوق بازنشستگان فولاد عودت داده شد.

در این مراسم علاوه بر تاکید به رعایت موازین قانونی و اصل امانت داری، طی حکمی از سوی مسئولین صندوق بازنشستگان فولاد، “ناصر فرج زاده” به سرپرستی شرکت ماشین سازی منصوب و مقرر شد بعد از رسیدگی‌های تخصصی به اموال، دارائی ها و سایر موارد نسبت به تعیین هیات مدیره و مدیر عامل قانونی اقدام شود.

به گزارش ایرنا، مدیرعامل صندوق بازنشستگان فولاد در این مراسم گفت: هدف ما برگرداندن آرامش به این کارخانه مهم است و تمام تلاش ما برای حراست و حفاظت از نیروی کار و حفظ کرامت انسانی خواهد بود.

محمدجواد عسگری اظهار امیدواری کرد ماشین سازی تبدیل به یک قطب اقتصادی شود و دانش جدیدی بر این واحد تولیدی مادر حاکم بشود.

وی افزود: با توجه به اینکه صندوق فولاد مالکیت شرکت‌ها و مجموعه‌های زیادی را عهده‌دار است، تمام شرکت‌ها ملزم هستند تمام نیازهای خود در حوزه ماشین را از کارخانه ماشین‌سازی خریداری کنند و این خریدها رقم کمی نمی شود و تحول بزرگی ایجاد می کند.

کارخانه ماشین‌سازی تبریز یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های شهر تبریز واقع در قراملک، تولیدکننده انواع ماشین‌های صنعتی شامل انواع ماشین‌افزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپ‌های آب، الکتروموتور، لیف‌تراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشین‌آلات نساجی، ماشین‌های تراش، ماشین‌های فرز، ماشین‌های مته، قطعات ریخته و دستگاه‌های CNC است که قرارداد ساخت آن بین ایران و چکسلواکی سابق در سال ۱۳۴۷ منعقد شد و از سال ۱۳۵۱ مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

محصولات ماشین سازی تبریز از ۱۷ سال پیش به کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی از جمله الجزایر، آفریقای جنوبی، عراق، ترکیه، آلمان، اتریش، آذربایجان، یونان، عمان صادر می‌شود.

شرکت های هواپیماساز، محورسازی ایران خودرو، صنایع ماشین سازی اراک، کارگاه های مرکزی پتروشیمی مثل عسلویه، پارس جنوبی، ماهشهر، جم، مارون، مبین، برزویه، امیرکبیر، مروارید، لوله گستر اسفراین، مراکز فنی و حرفه ای و آموزشکده های فنی سراسر ایران، صنایع کشتی سازی، صنایع فولاد، صنایع خودرو سازی و قطار شهری از جمله مشتریان گروه ماشین سازی تبریز هستند.