داستان رشادت ها و فداکاری های حجت الاسلام «غلامرضا حسنی» هرگز از ذهن مردم قهرمان آذربایجان پاک نخواهد شد و صدای تکبیرهای او هنوز از دل دورترین نقطه این مرز و بوم به گوش می رسد.

تاریخ مبارزه‌های انقلابی در آذربایجان غربی با نام این مجاهد نستوه گره خورده است؛ از مبارزه‌های قبل از انقلاب گرفته تا ۲ بهمن ۱۳۵۷ و از این روز ماندگار در تاریخ آذربایجان تا در هم کوبیدن احزاب منحله و آزادسازی نقده؛ همه و همه برگ‌های زرینی از جانفشانی‌های حجت الاسلام حسنی است.

هنوز هم بدخواهان و دشمنان داخلی و خارجی از شنیدن نام این مبارز به یاد هراس آن روز خود می‌افتند و خاطره رشادت‌هایش نه در آذربایجان بلکه در فراتر از مرزها نیز به گوش می‌رسد.

او اسلحه به دست و بدون واهمه در تمام صحنه‌ها حاضر شد و در دورانی که شیلک یک تیر جرأت می‌خواست، ابهت رژیم ستمشاهی را با جنگ مسلحانه درهم شکست.

حجت الاسلام حسنی دست از امام و انقلاب برنداشت و ولایتمداری خود را در عمل ثابت کرد؛ آنجا که به جنگ احزاب منحله و منافقان رفت و آنجا که در مجلس شورای اسلامی اسلحه به دست گرفت و بر پشت بام مجلس هواپیماهای دشمن را نشانه گرفت.

مردمداریش را در دوران جنگ تحمیلی می‌توان به وضوح دید؛ وقتی شب‌ها بیدار ماند و کوچه پس کوچه‌های شهر را در نوردید تا همشهریانش از گزند اشرار در امان بمانند.

مردمداریش به اینجا ختم نمی‌شود؛ مردم نقده خوب به خاطر دارند مجاهدی را که سوار بر تانک خیابان‌های این شهر را در نوردید و ندا سر داد که «اگر منافقی جرأت دارد بیرون بیاید» آری او با مبارزه خود آرامش را به این شهر باز گرداند و یاس و ناامیدی را بر وطن فروشان تحمیل کرد.

و اما آذربایجان غربی با داشتن «تاریخ مجاهدتی به این وسعت با نام حجت الاسلام حسنی» رسالتی دارد؛ رسالتی بزرگ و آن هم جاودانه کردن خاطره‌ها، مبارزه‌ها، رشادت‌ها و سخنرانی‌های این بزرگمرد خطه آذربایجان است تا جوانان این مرز و بوم الگوی مناسبی برای دفاع و مقابله با دشمنان داشته باشند.

** الگوسازی برای جوانان

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مجاهدت‌های حجت الاسلام حسنی در تاریخ آذربایجان غربی و کشور ماندگار خواهد شد، گفت: بیان خاطره‌ها و رشادت‌های این روحانی نستوه به الگوسازی در جامعه اسلامی منجر می‌شود.

آیت الله شیخ جواد مجتهد شبستری ادامه داد: حجت الاسلام حسنی در برهه‌های حساس نقش‌های برجسته ایفا کرد و تبیین این نقش‌ها جامعه را در برابر توطئه‌ها بیمه می‌کند.

وی ادامه داد: نسل جدید پس از آشنا شدن با مجاهدت‌های این مبارز درک خواهند کرد که چگونه در برابر نفوذ دشمن ایستادگی کنند و فریب دشمن را نخورند.

وی اضافه کرد: وقایع منطقه و مبارزه‌های حجت الاسلام قبل و بعد از پیروزی انقلاب باید از طریق شبکه سراسری به تصویر کشیده شده و با زبان هنر مستندسازی شود.

وی با تاکید بر اینکه نسل جوان از وقایع و حوادث انقلاب اطلاع کافی ندارد و نمی‌داند این انقلاب با چه مجاهدت‌هایی به پیروزی رسیده، اظهار داشت: اگر این مبارزه‌ها بازخوانی شود، جوان بیش از پیش قدر این انقلاب را خواهند دانست.

** بازخوانی مجاهدت‌ها ضرورتی انکارناپذیر است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز بازخوانی مجاهدت‌ها و رشادت‌های حجت الاسلام حسنی را ضرورتی انکار ناپذیر دانست و گفت: نسل جوان باید بیش از پیش با ابعاد شخصیتی این مبارز آشنا شود.

حجت الاسلام ناصرخدایاری با تاکید بر لزوم حفظ و ماندگاری خاطره‌ها و رشادت‌های این مجاهد نستوه گفت: حجت الاسلام حسنی بخشی از تاریخ آذربایجان است و این تاریخ باید با دقت تمام به نسل امروز منتقل شود.

** تقویت روحیه استکبارستیزی در سایه بازخوانی مجاهدت‌های حسنی

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: بازخوانی و پاسداشت مبارزه‌ها و مجاهدت‌های حجت الاسلام حسنی روحیه استکبارستیزی را در بین نسل جوان تقویت می‌کند.

آیت الله عسگر دیر باز افزود: اگر نسبت به ماندگاری رشادت‌های این مجاهد بی تفاوت باشیم، بدون شک کسانی که در مسیر فکری حجت اللاسلام حسنی می‌خواهند حرکت کنند، دلسرد می‌شوند و عقب نشینی می‌کنند.

رئیس دانشگاه جامع قم به ابعاد شخصیتی این عالم مبارز اشاره کرد و گفت: حجت الاسلام حسنی یک عالم دینی، مبارز انقلابی و دارای روحیه استکبارستیزی بود و تبیین ابعاد شخصیتی ایشان و تلاش در به تصویر کشیدن این خصوصیات، زمینه لازم برای تربیت انسان‌های متعهد را فراهم می‌کند.

وی اظهار داشت: این مجاهد نستوه در دوران دفاع مقدس در فعالیت‌های اقتصادی نقش برجسته ای ایفا کرد و حتی بخشی از درآمد اقتصادی خود را برای رفع مشکلات اقتصادی جنگ هزینه کرد بنابراین بازگویی چنین بعد شخصیتی، نسلی متعهد، خیر و دلسوز به انقلاب و وطن تربیت می‌کند.

وی افزود: حجت الاسلام حسنی خود را وقف جامعه و مردم کرده بود و بدون تردید شخصیت ماندگار و جاودانه تاریخ آذربایجان است.

به گزارش ایرنا رهبر معظم انقلاب نیز در پیام تسلیت خود به مناسبت ارتحال این مبارز نستوه چنین فرموده‌اند: «مجاهدت های مستمر و همه جانبه آن مرحوم در طول سال‌های متمادی چه در سنگرهای نظامی و چه در جایگاه رفیع امامت جمعه، چه در مقابل مهاجمان بعثی در دوران دفاع مقدس و چه در برابر ضدانقلاب مزدور داخلی، برگ‌های ماندگار و بی تکراری از دفتر زندگی یک روحانی انقلابی و مبارز است».

حجت الاسلام و المسلمین حسنی صحنه‌های به یاد ماندنی در تاریخ آذربایجان خلق کرد و روایت ایثار و فداکاری‌های وی هرگز از ذهن ملت قهرمان این خطه از ایران اسلامی پاک نمی‌شود.

حجت الاسلام حسنی در مبارزه مسلحانه مردم ارومیه با طاغوت و پس از آن با عوامل ضد انقلاب، تشکیل اولین بسیج مردمی انقلاب اسلامی، خنثی سازی توطئه حزب دمکرات در نقده، دفاع از پادگان پیرانشهر و دهها رویداد تاریخی آذربایجان و کردستان نقش محوری داشت.

وی نماینده سابق ولی فقیه در آذربایجان غربی بود، در اوایل انقلاب با بسیج مردم علیه تجزیه طلبان در برابر همه آنان ایستاد و به همین سبب مورد کینه دشمن واقع شد؛ چند بار نیز ترور شد اما از همه آنها جان سالم بدر برد.

این مجاهد نستوه در سال ۱۳۰۶ شمسی در «بزرگ آباد» ارومیه متولد شد و پس از عمری مبارزه و تلاش در سن ۹۱ سالگی دعوت حق را لبیک گفت؛ روز گذشته اولین سالگرد رحلت این مجاهد نستوه بود.

  • منبع خبر : ایرنا