تیم فوتبال تراکتور طبق روال فصل های اخیر بازهم دچار تغییر در نیمکتاش شد تا باری دیگر بیثباتی در نیمکت این تیم پرطرفدار سایه بیافکند و پانزدهمین سرمربی تراکتور تحت مالکیت زنوزی نیز برف تبریز را نبیند و پس از ۱۱ بازی نیمکت تراکتور را ترک کند.
بردیف در شرایطی از نیمکت تیتی ها جدا شد که این تیم پس از نمایش نسبتاً خوب در ابتدای فصل در حال بهبود وضعیت خود بودند و طی هفته های اخیر نتایج قابل قبولی را از خود به جای گذاشته و در حال رسیدن به آرامش بودند که با جایی بردیف باری دیگر نیمکت لرزان این تیم لرزید این سرمربی روسیهای نیز از هدایت تیتی ها در ادامه فصل دست کشید.
در این گزارش به سرمربیان خارجی تراکتور که در طول مالکیت زنوزی هدایت این تیم را بر عهده گرفتند اشاره خواهیم کرد.
جان توشاک
جان توشاک اولین سکاندار تیم تحت هدایت زنوزی لقب گرفت، این مرد ولزی با کارنامهای پرفروغ بر نیمکت تیتی ها نشست اما پس از ۶ هفته و کسب تنها یک پیروزی و حذف تراکتور از گردونه مسابقات جامحذفی این تیم را ترک کرد تا بیثباتی ها در تراکتور استارت بخورد.
ژرژ لیکنز
اما مرد بلژیکی دنیای فوتبال دومین سرمربی خارجی تراکتور مدل خصوصی شد، و در آستانه رسیدن ثبات با این تیم در پایان فصل ۹۸-۱۳۹۷ در شرایطی که در ۱۵ مسابقه، ۷ برد، ۵ مساوی و ۳ باخت را را دست آورده بود، با استعفای خود از نیمکت این تیم جدا شد.
مرد ۷۳ ساله بلژیکی، بعد از تراکتور هدایت تیمی را بر عهده نگرفت و بعد ها از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.
مصطفی دنیزلی
پس از جرج لیکنز بلژیکی نوبت به مصطفی دنیزلی ترکتبار رسید تا سکان هدایت این تیم پرطرفدار را بر عهده گیرد، سرمربی سابق تیم های گالاتاسارای، فنرباغچه، بشیکتاش و پرسپولیس هم حتی یک نیمفصل دوان نیاورد تا دو هفته مانده به پایان دور رفت لیگبرتر مقصد تبریز را به استانبول ترک کرده و از این تیم جدا شود.
البته در آن مقطع دلیلی جالب برای جدایی این سرمربی از تراکتور مطرح شد، به طوری اعلام گردید مصطفی دنیزلی به دلیل وقوع زلزلهای که درآن زمان در شهر تبریز اتفاق افتاده از زندگی در این شهر مضطرب شده و قصد بر ترک تراکتور دارد. دنیزلی، در دوران حضورش روی نیمکت تراکتور، در ۱۳ بازی، ۶ پیروزی، چهار مساوی و سه شکست را تجربه کرد.
پیرمرد ۷۳ ساله ترکیهای پس از تراکتور سکان هدایت آلتای اسپور ترکیه را عهدهدار شد.
زونیمیر سولدو
اما پس از دنیزلی تراکتور ۸ تغییر را روی نیمکت خود با سرمربیان داخلی تجربه کرد و در نهایت نام زونیمیر سولدو مقابل عنوان سرمربی این تیم به ثبت رسید.
سولدو کروات، که آبان ماه سال گذشته به عنوان سرمربی تیتی ها انتخاب شد و ۴ ماه بعد جای خود را به ساغلام ترکیهای داد تا با حذف از رقابت های جامحذفی به دست مس رفسنجان و کسب دو برد، ۵ تساوی و ۷ باخت در ۱۵ بازی، بدترین آمار دوران مربیگری خودش را در لیگبرتر ایران تجربه کند.
ارطغرل ساغلام
ارطغرل ساغلام که پس از مرد کروات برای دومین بار روی نیمکت تیتی ها نشست، در زمان ترک این تیم با ارائه پیامی احساسی به پرشور ها از این تیم جدا شد تا در دو مقطع، به مدت یک نیم فصل سکاندار تراکتور باشد.
وی در ۱۰ بازی، سه برد، ۴ مساوی، سه باخت را به دست آورد و نیمکت تیتی ها به مانند دیگر سرمربیان به ساغلام هم روی خوش نشان نداد تا این سرمربی ترکتبار نیز از تراکتور جدا شود.
قربان بردیف
و اما قربان بردیف، پانزدهمین سرمربی تراکتور خصوصی لقب گرفت تا آمار عجیب و غریب ۳.۷۵ مربی به ازای هر فصل در این تیم رقم بخورد.
بردیف آرام و خونسرد پس از تجربه موفق خود در لیگ روسیه بر روی نیمکت تراکتور نشست، و پس از ۱۱ بازی و در روزی پایانی اردوی این تیم در ترکیه غزل خداحافظی بخواند، داستان جدایی بردیف ۷۰ ساله نیز میتواند مورد توجه باشد، با اعلام باشگاه تراکتور وی به دستور مستقیم ریاست جمهوری روسیه و برای اینکه هر چه سریع تر سکان هدایت تیم سوچی این کشور را بر عهده گیرد نیمکت تراکتور را ترک کرده است تا دست این تیم را در آستانه شروع مجدداً ادامه رقابت های لیگبرتر فوتبال لای پوست گردو بگذارد.
بردیف در تراکتور یک هفته بیشتر از ساغلام دوام آورد و پس از ۱۱ بازی و کسب ۴ برد، سه مساوی و ۴ باخت و قرار گرفتن این تیم در جایگاه هفتم جدول ردهبندی لیگبرتر کلید های اتاق اش رو به پاکو خمز اسپانیایی بسپارد.
عجیب اما واقعی؛ ۴ سرمربی به ازای هر فصل!
پاکو خمز اسپانیایی به عنوان شانزدهمین سرمربی تراکتور تحت مالکیت محمدرضا زنوزی مطلق شناخته میشود.
تغییرات مکرر و پیدرپی، در تیم فوتبال تراکتور “ثبات” را به حلقه گمشده در این تیم تبدیل کرده، به طور میانگین تراکتور در ۴ سال اخیر هر فصل ۴ تغییر را روی نیمکت خود تجربه کرده است که با این آمار رکورد دار بیثباتی و تغییر سرمربی را در اختیار دارد.
اکنون پرشورها، منتظر عملکرد سرمربی جدید تیمشان پاکو خمز اسپانیایی هستند، هواداران تیم تراکتور انتظار دارند این تیم با ارائه نمایشی مطلوب در ادامه فصل از جدایی بردیف متزلزل نشود و حالا باید دید عمر سرمربیگری مرد ۵۲ ساله اسپانیایی در تراکتور چه مدت خواهد بود آیا پاکو خمز هم در حسرت تماشای برف تبریز خواهد ماند یا تراکتور مدل خصوصی با سنت شکنی خود ثبات را به این تیم بازمیگرداند!؟
Tuesday, 10 September , 2024